Arckezelés

2017.11.27

A komedók (mitesszerek) eltávolítása nem csak esztétikai szempontból fontos. Ha nincsenek megfelelően kitisztítva, begyulladhatnak, illetve méretes tágulatok maradhatnak a helyükön.

Az aknék (pattanások), melyek eleve gyulladtak, a nem megfelelő kinyomás következtében elfertőződhetnek, illetve az úgynevezett lobgát átszakadhat. A lobgát egy védőbástya, amely megakadályozza a gyulladásos folyamatok szétterjedését.


Ezért is fontos, hogy szakember végezze a arctisztítást!


Évszakváltáskor még azoknak is érdemes elmenni kozmetikai szalonba, akik ritkán járnak kozmetikushoz.

Ősszel-télen a magasabb zsírhatóanyag-tartalmú krémeket részesítsük előnyben, mert a sima hidratáló krémek magas víztartalmuk miatt még jobban kiszárítják a bőrt a szeles, hűvös időben.

Mi hat az arcbőrünkre?


Többek között a hideg/meleg levegő, a napsütés, a szennyeződések, a levegő szennyezettsége.

Hogyan történik egy arckezelés?


Először a bőrtípusnak megfelelő arctejjel eltávolítom a szennyeződéseket, sminket. Az arctej szabályozza és regenerálja a bőr természetes védőrétegét, frissít.

Arcradírral eltávolítom az elhalt hámsejteket, ettől felélénkül, feszesedik a bőrünk. Azonnal élni kezd!

Következik a tonik, mely tonizál, nyugtat, pórusösszehúzó.

Ezt követi a masszázs, mely lehet arcmasszázs, vagy arc-nyak-dekoltázsmasszázs. Feladata a bőr felpuhítása, táplálása. Hat az idegrendszerre, nyugtató hatású. 

Az arcgőzölés a tisztítást megelőző művelet. Fontos, hogy a bőrt megfelelően felpuhítsuk, mert csak így lehet tökéletes eredményt elérni.

Következik a mumus, a "nyomkodás". Nem olyan borzalmas, nem kibírhatatlan fájdalom, csak kellemetlen. Mindig gondoljunk a végeredményre. :-)

Fertőtlenítés vióval. Ez a kis szerkezet pórusösszehúzó, szárító, anyagcserefokozó hatású, és csökkenti a faggyúmirigyek működését.

Tápanyagbevitelre ultrahang készüléket használok, mely a vizes es zsíros tápanyagokat is a bőr mélyebb rétegeibe juttatja.

Tápláló es összehúzó pakolás. Mindig a bőrtípusnak megfelelő anyagokat használom.

A tápláló pakolás vitaminokkal, ásványi anyagokkal tölti meg a bőrt.

Az összehúzó pakolás megnyugtatja a kipirosodott bőrt, és összehúzza a kitágult pórusokat.

Későbbi posztokban részletesebben is foglalkozom a kozmetikában használt gépekkel, anyagokkal.

Ha kedvet kaptál egy alapos arckezeléshez, várlak szeretettel!